Kiuruveden Fysi-Askel

Terapiahevoset

''Hevonen antaa sinulle askeleet''

Terapiahevosen rooli on erityisen tärkeä terapiassa. Hevosen tulee olla luonteeltaan rohkea, rauhallinen, vuorovaikutukseen hakeutuva ja ystävällinen. Sen liikkeiden puhtaus, symmetrisyys ja sopivuus asiakkaalle sekä sen fyysinen terveys ovat tärkeitä terapeuttisten vaikutusten aikaansaamiseksi.


Kiuruveden Fysi-Askeleella oli lopussa käytössä vielä kaksi kokenutta työhönsä pitkälle koulutettua terapiahevosta, sekä "nuorukainen", joka aloitti terapiatyöskentelyn . On muistettava, että hevonen on saaliseläin ja saattaa käyttäytyä yllättävissä tilanteissa lajityypillesesti, jolloin korostuu hevosen syvän luottamuksen merkitys terapeuttiin ja taluttajaan. Olemmekin käyttäneet valtavasti aikaa turvallisuuteen vaikuttaviin tekijöihin: hevosten hoitoon, koulutukseen, ympäristöön sekä resursseihin.


Zorro, (Zora)

22-vuotias, dalesinponitamma, joka on myös jo hyvin kokenut tehtyään terapioita 11 vuotta.

Satumainen Zora on luonteeltaan äärimmäisen kiltti ja lempeä. Kuntoutuja voi turvallisesti hoitaa sitä, vaikka Zora olisi vapaana. Zora ottaa hyvin asiakkaansa huomioon jokaisessa terapiatilanteessa. Sillä on erittäin hyvä käyntiliike.

Zora jatkaa vielä terapiahevosen tärkeää työtä Rautalammilla.

Urhokka

16-vuotias suomenhevosruuna, on 7-vuoden ajan kypsynyt hienoksi terapiahevoseksi.

Urhokka on erittäin kiltti, nöyrä ja herkkä, pitkän jalostustyön helmi. Sen reipas ja ponteva käynti aktivoi hyvin kuntoutujaa. Kesäisin Urhokka ihastuttaa kuntoutujia uima- ja vesileikkitaidoillaan.

Urhokka pääsi eläkkeelle ja siirtyi nauttimaan maastoilusta.

Princess Evenstar, (Sessa)

10-vuotias risteytysponi, tallin oma kasvatti, Zoran hurmaava tammavarsa.

Sessalla on jo 10-vuoden kokemus isäntäväen Matin ja Jaanan ”terapoinnista” ja ilon tuottamisesta kaikille.

Sessa on lumonnut meidät kaikki sosiaalisella, suloisella ja kiltillä olemuksellaan. Terapia-asiakkaamme ovat saaneet ihastella sen kasvua ja kehitystä sekä äidin ja tyttären välistä rakkautta.

Sessan työt terapiahevosena jatkuvat Kouvolassa ja se on saanut siellä paljon ystäviä ja upeat vaunut valjakkohevosuralleen.


In memoriam:

Vilottaja, tallimme ensimmäinen terapeutti, suomenhevonen joka oli luottohevosemme 16 vuotta.

Bygums Rit, (Rita),  vuonohevos-tamma, jonka lempeys ja kiltteys toivat iloa monelle terapiassa käyneelle uskomattomat 19 vuotta.

Tonava, reipas huzul-tamma,  jonka työkokemus oli 15 vuotta.

Aleksi, persoonallinen shetlanninponi, joka rakasti lapsia ja tekitöitä 10 vuotta.

Synod Libbet, (Lippe), upea liikkeinen welsh mountain-tamma, teki tallissamme terapioita 15 vuotta.

Temen-Virin (Tepsukka), kiltin suomenhevostamman taival päättyi aivan liian nopeasti vuoden terapiatyöskentelyn jälkeen äkilliseen sairaskohtaukseen.

Tamorin Tähti, (Tamu)

Suomenhevostamma, joka teki terapiahevosen arvokasta työtä 12 vuotta.

Using Format